fredag den 18. januar 2013

Troldeungens skitur ...

Så fik jeg yngstemanden hjem fra hans skitur ... og det første han sagde til mig var:

"Mor, hvad skal vi have at spise ... jeg er hundesulten og har ikke spist noget ordentligt siden fredag ..."
Jamen velkommen hjem min søn og tøm du bare mors køleskab ... det er alligevel lidt små tomt.
Jeg spørger ind til det med maden ... Ifølge ham selv så var det noget værre hundeæde på hotellet. Morgenmaden bestod af et eller andet hvidt brød med Nutella, som var uspiseligt eller havregryn med udrikkelig mælk. Frokost fik de udleveret 6 euro, hvor de så skulle købe maden ved løjperne. Det kostede bare lige det dobbelte hver gang. Aftensmaden var en gang vandet suppe fire dage i træk.
"Men deres varme kakao smagte lækkert ... den smagte jeg flere gange"
Han er måske en smule kræsen, det må jeg nok indrømme ... Men selv jeg ville også vrænge næse, hvis jeg fik en vandet suppe fire dage i træk. Og da alle lommepengene jo næsten skulle gå til frokosten, blev han jo lidt negativ, for han havde jo kun 60 euro med.

Da jeg spurgte ham, om han kunne tænke sig at komme på sådan en tur igen, var svaret følgende:

"Altså .... øhhh ... hvis jeg skal vælge mellem ski og varme, så vælger jeg helt klart varme .... "

Nå for den, tænkte jeg så, det var åbenbart ikke noget, han brød sig særlig meget om. Men som den omsorgsfulde mor jeg nu er, blev der alligevel spurgt lidt mere ind til, hvad og hvordan.

Hotellet var ikke noget slaraffenland ... alle aktiviteter - pool og bordtennis - kostede at bruge. Badeværelset var micro, for brusenichen var så lille, at hvis man ville vende sig, stødte man ind i alt. Madrasserne var ikke  ... hmmm pæne ... for der var store brune pletter overalt på dem. Maden var som sagt elendig.

Og så var der det der med at stå på ski ... han havde jo aldrig haft et par brædder på fødderne før.

1. dag på ski ... fik han undervisning af en af lærerne, som åbenbart ikke var en ørn til at undervise, for han tilbragte det meste af tiden på den dertil indrettede og polstrede bagdel. Så han var negativ og mente bestemt ikke, at det var noget for ham.

2. dag på ski ... fik han undervisning af en anden lærer, som ikke var en ørn til at stå på ski. Til gengæld var han super til at lære fra sig, for han påstod, at inden de havde taget turen ned af bakken tre gange, ville Troldeungen kunne stå på ski. Der gik to gange, så stod han på ski og klarede de blå løjper fint.

3. dag på ski ... begav han sig ud på "de vilde våger", for så var det de røde løjpers tur.

4. dag på ski ... var det de røde løjper, og det kunne sagtens have været de sorte løjper også. Det blev det bare ikke lige til, for de var ved at være trætte og der var (åbenbart) langt op til dem.

Han har også lært vigtigheden i at have skibriller på, og at de skal sidde rigtigt. Han havde ikke taget skibriller på - jeg tror næsten det var den første dag - på en tur ned af løjpen, så da han uforvaret bliver "ramt" af snekanonen, kunne han intet se, for han havde sne i hele hovedet. En anden gang havde han åbenbart ikke lige fået sat brillerne ordentligt, så der kom sne inden under brillerne. Det betød, at de duggede noget så grusomt, og han kunne kun se skygger og en lille smule lige foran sig.

Underligt nok sætter han overordenligt stor pris på hans vinterstøvler nu, for efter at have gået i stive skistøvler i 4 dage var det en ren fornøjelse at få vinterstøvler på igen.

Han har dog indrømmet at det var sjovt at stå på ski til sidst ... altså ikke den første dag.

Det er lidt synd at mad med videre trækker så meget ned, så jeg har planer om at spare op til, at vi kan tage en tur på ski ... enten i en lejlighed eller på et hotel. For jeg synes helt sikkert at han skal prøve det igen.

10 kommentarer:

 1. Ærgeligt at maden ikke var i orden, man har jo netop brug for en masse engeri når man kaster sig rundt i sneen..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var rigtig surt at maden ikke var i orden

   Slet
 2. Hvor er det trist at skolerne ofte snydes for den fulde oplevelse - jeg synes jo vi forældre betaler en bondegård og så kan man vel også med rette forvente måltider som en flok teenagere kan blive mætte af? Og ja, sådan nogle spiser jo som heste....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at mange andre syntes maden var ok, men det gjorde han bestemt ikke ... og du har ret - teenagere æder som heste :)

   Slet
 3. Al begyndelse er svær, men det lyder da til at han fik nogenlunde styr på skiene i løbet af et par dage.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man ser bort fra maden (som jo så er en væsenlig del af turen) så synes han jo i bund og grund at det var sjovt at stå på ski :) og det gik også rigtig hurtigt med at lære det ;-) altså da den rette mand var sat på opgaven ...

   Slet
 4. Ski er ikke noget man sådan bare lige lærer. Jeg har forsøgt mig med det og det gik fint på en lille begynderbakke, men pludselig stod jeg på et 3.000 meter bjerg, og jeg turde simpelthen ikke løbe nedad (jeg har højdeskræk) og resultatet var, at hver gang jeg prøvede at løbe nedad endte jeg højere oppe end jeg var begyndt. Det resulterede alt sammen i, at jeg gik ned fra 3.000 meters højde. Det var en bet!

  Jeg synes det er for ringe, at der ikke var bedre mad med i deres forudbetalte forplejning. Man kan simpelthen ikke forvente at kunne bespise en flok teenagers af med tynd suppe i fire dage i træk. Enhver ved, at en teenager har en rigtig god appetit - og for nu at sige det klart: alle har en rigtig god appetit efter en hel dag på løjperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det ;-) ... Jeg har goså stået på ski en gang for mange år siden altså, men jeg synes det er en fed måde at nyde vinterens ferie på.

   Og du har helt ret det er ikke helt i orden med forplejningen ...

   Slet
 5. Meget levende beretning :-)
  Jeg kan ikke helt finde ud af, hvor meget der er en lidt halvnegativ teenager og hvor meget der ikke er ... den med frokosten er i hvert fald ikke i orden - det dur ikke, at det koster dobbelt så meget, som de får til rådighed. Og suppe er fint nok - én gang! Ikke hver aften.
  Se på de lyse sider: Det kan være, han sætter mere pris på mors kødgryder nu :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Jeg tror, at den halvnegative teenager opstår allerede den første dag, hvor han finder ud af, at 6 euro langt fra slår til. Derefter er der det ene efter det andet, som får negativitets barometeret til at stige. ;-)
   Og jeg gider bestemt heller ikke suppe 4 dage i træk :)

   Ohh - ja mors kødgryder er rigtig gode lige nu :)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad