lørdag den 29. juni 2013

En tur sydpå ....

Lørdagens gøremål begyndte så småt sin planlægning allerede torsdag aften, da Golferen kom og spurgte, om jeg ville køre i banken fredag for at veksle penge, som han skulle have med til Sverige mandag. Han skulle arbejde hele fredag og kunne ikke nå det. Nå men da jeg jo havde tid til at hjælpe ham, sagde jeg selvfølgelig ja.

Fredag afleverede jeg pengene til ham på hans arbejde, og der talte vi lidt om øl og spiritus, som de skulle hente i Bilka lørdag ... og det var ikke bare en kasse øl ... det var rigtig mange kasser.
Jeg kigger forundret på ham og spørger, hvorfor alverden de ikke kører til Tyskland og henter alle disse kasser, for selv med benzin/diesel måtte dette da være en del billigere. Det kunne de ikke, for den bil de havde til indkøb, kunne ikke "klare" den lange tur.

Nå men som den søde mor jeg er, tilbød jeg så at køre til Tyskland imod de betalte x antal kroner til diesel og selvfølgelig også udgifterne på øl og spiritus. Han lignede en solstråle og var total glad, for han kunne jo hurtig regne ud hvor meget de kunne spare ... men det skulle jo lige cleares med de andre.

Jeg var ikke i tvivl om at de ville slå til, så jeg kontaktede Ellen, som jo lige i øjeblikket camperer i Sønderjylland, om at slå et smut forbi dem.

Så her til morgen kørte jeg syd på i min lille dyt - en Lupo .. At min lille dyt har nogle særheder fandt Ellen også ud af ;-) ... den har nemlig sin helt egen mening om lukning af fordøren - nogen gange kan den og andre gange vil den ikke ... så jeg er begyndt at kravle ind via passagerdøren.

Men må med skam meddele at Sønderjylland er en hel det vådere end nord for Kolding, så vi sad inde i deres campingvogn og snakkede. Det var rigtig hyggeligt og tak fordi jeg måtte komme :)

Turen gik videre til grænsen og ind i Fleggard. Puha der var mange mennesker ... indtil jeg kom i tanke om, at nogen jo provianterer til turen sydpå, og andre har samme ide som jeg.

Dytten skulle nu pakkes klogt ... så bagsædet blev lagt ned, og 19 kasser øl og sodavand blev fordelt der omme sammen med diverse flasker spiritus, nødder og en toblerone. To kasser blev placeret på gulvet ved passagersædet.

Og så gik turen nordpå til Århus, hvor Golferen ventede på jeg kom for at tage imod øl og spiritus.

Hjemme ved matriklen ringede jeg til Troldeungen, som skulle hente de sidste kasser fra bilen.
Han og en kammerat står så med de restende kasser og siger så til mig.
"Mor, har du ikke mere med? "
"Tja ... dytten er altså ikke så stor ..."
"Nej det ved jeg godt ... men har du slet ikke købt noget til dig selv?"
"Altså med alle de kasser i bilen var der ikke lige plads til 3 kasser et eller andet ..."
"Nåhhh ... OK"
Så går de op med de sidste kasser og går selvfølgelig ombord i chokoladen ...

Nu er jeg også flad ...

10 kommentarer:

 1. Der er ikke noget at sige til ovenpå den lange køretur, der er sørme da et stykke vej fra Århus og til grænsen. Hvor er du en sød mor, der tilbyder det helt af dig selv!

  SvarSlet
 2. Ja det er langt fra Århus til grænsen ... Det tager 2 1/2 time men det generer mig ikke, for jeg er jo næsten vant til at køre så meget. Mine forældre bor i Nordjylland, og skolen lå i Ålborg ;-)

  I øjeblikket har jeg i hvert tilfælde en stor stjerne ved begge drenge :)

  SvarSlet
 3. Dejligt at kunne hjælpe sine unger, og hyggeligt at du kunne få hilst på Ellen og John. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den store blev også rigtig glad :) og ja jeg hjælper gerne hvis altså det passer ind i mine planer ;-)

   Og ja det var rigtig hyggeligt at møde Ellen og John :)

   Slet
 4. Bil med charmedør, jammen det er jo herligt.. Og så har du haft godt selskab over kaffen kan jeg høre, og det var dog en god ide at få besøgt dem når du nu lige passerede deres midlertidige sommerkvarter.

  Og så er jeg altså lidt overrasket over at du kan få 19 kasser øl og sodavand ind i en lupo.. og at at det er lovligt ;-)

  ps.. tillykke med veloverstået uddannelse.. håber der snart viser sig et fint job til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er herligt amed charmedør men i det lange løb lidt trættende ;-)

   Det var rigtig hyggeligt at mødes med John og Ellen :)

   Jeg er ekspert i a tpakke billeder ;-) Da vi havde en Kia Rio, tog vi tit til Himmerland. Og der skulle bilen pakkes ordenligt, for med fire mennesker OG en hund samt diverse tasker, golfbags og fiskeudstyr i en bil uden tagboks skal der bare være plads til det hele ;-)

   Og tak :) det håber jeg også ;-)

   Slet
 5. Det er da imponerende, hvad du kan klemme ind i en Lupo. Hvor der er vilje er der vej :-) Vi tager også gerne en længere tur uden at regne det for en hel masse. Verden er bare blevet mindre..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også noget usikker på om der kunne være 21 kasser øl og vand i Lupoen, men det kunne der :) endda uden at miste udsigt ud af bagruden ... men jeg har også øvelse i at pakke biler med mange pakkenelliker ;-)

   Jeg har fundet ud af at jeg foretrækker at køre frem for at tage toget. I bil kan jeg i det mindste holde pause og strække benene. Og til tider er det faktisk hurtigere at snuppe bilen end toget ;-)

   Slet
 6. Rørte forhjulene overhovedet ved vejen, da du kørte hjemad igen? :-D
  Men okay - kan I være fire + hund + bagage i en Kia Rio, så har du virkelig forstand på bilpakning!

  SvarSlet
 7. De rørte lige;-)

  Jep ... ex'en var også rimelig træt af mig ind imellem, fordi jeg kunne pakke bilen og stadig se ud af bagruden :)

  SvarSlet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad