mandag den 9. juli 2012

Hestene og hunden ...

Ellen har fortalt om nogle dyreoplevelser, og det fik mig til at tænke på et barndomsminde, som drejer sig om heste og en hund.

Daddy og jeg holdt meget af at ride. Vi havde dog ikke vores egen, men vi var tæt på at få/købe en flere gange. Dog kendte vi nogen, som havde heste - en connemara (Carna) - en stor pony og en jysk hest (juno) stor bred hest med meget store hove. De red sjældent på dem, så vi havde fri adgang til disse. Moesgård skov og Ørnereden var et yndet mål at ride til/i, og Trine, vores hund, var tit med i staldene og i skoven.

Denne dag var Trine også med i skoven. Vi havde aftalt med Rengøringskonen og min mormor, at vi skulle mødes til en bid mad ved Ørnereden. Vi kommer også derned, opstalder hestene og går ind. Den gang måtte hunde også gå med ind på restauranter - i hvert tilfælde denne. Trine havde et særligt forhold til min mormor, så hun "hang" over hende under hele frokosten.

Så skulle vi af sted igen. Rengøringskonen og mormor i bil og Daddy, jeg og Trine på "gåben" hjem til standen. Trine kiggede langt efter bilen, og efter et par kommandoer eller flere føjede hun sig og fulgte slukøret med Daddy og jeg.

Der var mange uvildige pauser på vejen hjem, for Trine var bestemt ikke tilfreds med at skulle gå hjem. Et sted inde i skoven et lille stykke før vi når stalden, var der en bakke. Denne bakke var ideel at galoppere op af med sandbund og en lille plateau på midten. Vi kommer galopperende, men fordi Trine igen er sakket bagud og gik helt sine egne vegne, var vi nød til at stoppe på plateauet. Vi ventede og ventede, og til sidst kommer Trine da også.

Daddy havde på det tidspunkt mistet "tålmodigheden" med Trine og ville tage hende op på Juno, så han hopper ned for at tage fat i hende. Trine var nu ikke helt enig i, at hun skulle op på Juno, så hun laver sidespring, og på et tidspunkt stiller hun sig lige akkurat uden for rækkevidde, men indenunder min hest Carna. Carna står stille, men da Daddy kommer hen for at tage fat i Trine, flytter de sig begge på samme tid. Denne step-dans fortsætter lidt endnu, samtidig med at vi begge kommer til at grine. For forestil jer lige dette scenarie ...

En voksen mand trækkende på en Jysk hest for at fange en hund. Hunden "kravler" ind under en anden hest. Manden med den meget store hest bukker sig ned for at tage fat i hunden. Hunden og den anden hest har en anden mening og stepper til modsat side. Dette fortsætter i flere minutter. Rytteren på den anden hest forsøger at få hesten til at stå stille samtidig med hun forsøger at undgå at få latterkramper.

Daddy opgav og Trine fik sin vilje ... dog skal det siges, at hun på resten af turen fulgte min hest lige i "hovene" for hun skulle godt nok ikke nyde at komme op på Juno ...

2 kommentarer:

 1. Hehe, god historie, den dans ville jeg gerne have oplevet. Jeg ville nu også godt have set en rytter med en hund foran sig på hesten :-)
  Det var da godt, at hunden forstod vinket med en vognstang og fulgte frivilligt med resten af vejen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. :) Tak ... og jeg kan hilse og sige, at det VAR sjovt, og Trine faktisk en gang var blevet transporteret på Juno ;-), så hun forstod så udemærket vinket ...

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad