torsdag den 20. september 2012

gardiner og skæredims

Hold da op, hvor er jeg glad for min skæredims til patchwork arbejde, så tak fordi du fik mig til at købe sådan en fætter Ellen ...

Jeg har nu fået weekend, og selv om jeg har lektier for til mandag, har jeg bestemt, at lektier er et "no-go" i aften og i morgen.

De er nemlig helliget gardiner. Gardin stoffet er blevet vasket for længe siden = på den gamle matrikel. Der var cirka 20 meter, men da jeg på daværende tidspunkt ikke kendte længden på de "nye" vinduer, kunne jeg jo ikke lige få det klippet op i passende stykker. Det er nu klippet op i de længder, jeg skal bruge.

Nu er det jo ikke almindelig gardiner jeg skal have ... for jeg hader faktisk almindelige gardiner, jeg synes virkelig, de er grimme og nogle støvsamlere ... det er panel gardiner. Men alle de panel gardiner, jeg har kigget på, har enten været for mørke, for kedelige, for grimme eller noget i den retning.

Så er det jo godt, jeg kan finde ud af at sy. Der er dog noget forberedelse, inden panelgardinerne kan hænges op, og det er der skære fætteren kommer ind i billedet.

For når længderne er minimum 2,2 lange, og bredden er 65 centimeter altså inden de bliver syet, så skal der noget klippe/skære arbejde til. Hvis jeg skulle klippe disse længder, ville det tage hundrede år og en sprællemand, men med skære fætteren går det en del hurtigere, og min klippehånd er ikke øm.

I morgen vil jeg så sy alle ti længders sider, og senest lørdag vil matriklen have panel gardiner hængende.

Daddy kommer også i morgen for at sætte en skillevæg op i udestuen, og når det er gjort, er der ikke meget der skal laves ...

Eller det er der ... men sørgeranderne får lige lov til at vente lidt eller noget ... for både Daddy og jeg trænger snart til en pause i istandsættelse og indretning, men vi kan snart se en ende, og jeg vi glæder mig os en pause ...

6 kommentarer:

 1. Det skal nok blive fint! Jeg vil glæde mig til at se nogle billeder!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Billeder skal nok finde vej ... De skal bare lige tages først ;-(

   Slet
  2. Det er da skønt, at du selv kan finde ud af at sy. Skulle jeg have panelgardiner, ville den stå på Sega..., og det er simpelthen så dyrt. Jeg glæder mig også til at se billeder.

   Slet
  3. Det bliver nemlig rigtig godt ... og jeg priser mig lykkelig for, at en af mine evner er syning ;-) for ellers ville det blive dyrt.

   Slet
 2. Sådan en skæredims er aldeles uundværlig - også til meget andet end patchwork, som du lige har opdaget, for det er stort set umuligt at klippe så nøjagtigt, pænt og lige med en saks.
  De eneste gardiner, jeg nogensinde har købt i mit lange liv, er mørklægningsgardiner til Velux skråvinduer ... det er så skønt (og billigt) at kunne sy selv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skæredimsen er nemlig rigtig god og kan bruges til meget andet men altså kun stof ;-)

   Og du har ret ... det er nemlig skønt og billigt at kunne sy gardiner/panel gardiner selv - de bliver også mere personlige kan sige, for de er ikke nogen standard varer :)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad