torsdag den 27. juni 2013

Puha en jungle at blive arbejdsløs og ingen penge ...

At være kommet om på den anden side af uddannelsen betyder bare, at nu begynder den virkelige jungle.

Som nyuddannet på et mellemlang studie betyder at i slutningen af den måned uddannelsen slutter, er der ingen penge fra SU, for SU'en er forudbetalt.

Som nyuddannet skal man også melde sig arbejdsløs lige efter sidste sidste eksamen.

Som nyuddannet er man så heldig at få 4 ugers karens, hvis man altså ikke er i fagforening ... og selv om man er i fagforening, vil man alligevel mangle penge til den 1 i måneden, netop fordi SU er forudbetalt.

Nå men jeg er i den "heldige" situation, at jeg først 31. august vil få en "normal" økonomi ... indtil da tjaa ...

Jeg har meldt mig arbejdsløs, og jeg vil fra næste måned være dækket via fagforening. Så langt så godt men hvad så i mellemtiden? Ja jeg må på kontanthjælp, men hvor meget jeg vil få og hvornår står hen i det uvisse ... der går i hvert tilfælde 14 dage inden, jeg vil se skyggen af penge.

Og når man så får kontanthjælp, skal man i aktivering ... Okay jeg kan sagtens følge det at man skal yde for at nyde. Men jeg trækker alligevel en del på smilebåndet, for jeg skal straksaktiveres i 19 dage, inden jeg overgår til fagforeningen. 

Jeg skal på et aktiveringskursus, som starter den. 2. juli og 5 hverdage frem, og jeg spurgte selvfølgelig til, hvad det var for et kursus. Det kunne sagsbehandleren så ikke lige svare på, men jeg fik stukket et stykke papir i hånden, som omhandler aktivering i Sundhed og Omsorg.
Og iflg. de papirer jeg fik, skal jeg så også åbenbart i virksomhedspraktik de resterende 9 dage, jeg er kontanthjælpssystemet.

Jeg kan sagtens forstå princippet, som jeg skrev før, men alligevel at bruge så mange resourcer på at jeg skal i virksomhedspraktik, hvor jeg skal sættes ind i arbejdsgangen for kun 9 dage og derefter overgå til fagforeningen, virker for mig som spild af tid og resourcer for den enkelte virksomhed.

Heldigvis har jeg talt med banken og fundet en ordning på ingen penge de næste 14 dage eller mere.

Så mon ikke det hele går op i en højere enhed i sidste ende ...

2 kommentarer:

 1. Det lyder lidt op ad bakke at være nyuddannet uden arbejde. Håber du hurtigt kommer ud i job.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvis man er glad for at være færdig med uddannelsen, så lander man med et brag ...

   Det håber jeg også men forventer ikke noget før til september ...

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad