tirsdag den 27. november 2012

Nisserne indtager matriklen ...

Nisserne har sovet så godt i deres rigtig fine hjem, men nu er det på tide, at de indtager min matrikel ...


 Rengøringskonen indførte for mange år siden, at vi skulle købe 1 nisse hvert år. Men denne nisse må ikke være for høj, for så vil der være nisser over alt. Så den må kun være 10 cm høj, og den skal allerhelst være helt af træ. Det er så ikke lykkedes os hvert år at finde en nisse helt i træ, men det er tæt på. Og da jeg flyttede hjemmefra, skulle jeg selvfølgelig også selv have en nisse.Denne nisse bliver købt på vores årlige jule/hygge/tur, hvor vi især går efter nisser. Men der bliver også købt gaver til Golferen og Troldeungen. Det er en tur for kvinderne i familien ... altså da Golferen og Troldeungen var små, måtte de også godt komme med - indtil en vis alder. Vi har dog endnu ikke købt året nisse, men i løbet af 14 dage vil den blive købt.

I mellemtiden går jeg lige så stille og finder nisserne frem og stiller dem til skue ...

11 kommentarer:

 1. Hold da op hvor har du mange nisser.. Mine sover endnu, venter nok lige en uges tid med at vække dem. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er nogle nisser ;-) de er dog heldigvis samme højde, så de fylder ikke så meget, derudover er de ogå fordelt ud over hele matriklen så det virker ikke voldsomt ;-)

   Slet
 2. Du har godt nok mange, men jeg tror ikke du kan slå vores tante Rita, der er bare nisser overalt og hun stiller dem op samme sted hvert år..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine bliver af gode grunde ikke sat det samme sted i år :) og de har som sagt en højde, som gør de ikke fylder meget :)

   Troldeungens dagplejemor er/var også nisse menneske, for der var nisser overalt ... selv i loftet :) så galt er det (heldigvis ?) ikke her ;-)

   Slet
 3. Nisser er nu dejlige! Jeg elsker julen og gaverne og det dejlige gran. Jeg synes simpelthen det er så hyggeligt, når vi når december. Så sker der lige som noget i modsætning til i den lange grå november, som heldigvis snart er slut.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er julebarn, så der er ikke jul .. eller i hvert tilfælde en ordentlig jul ... hvis ikke der er pyntet op senest 1. december :)

   Og jeg giver dig ret ... det er rigtig hyggeligt :)

   Slet
 4. Nissernes vagtparade. Sikke dog en herlig tradition.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en skøn tradition :)

   Slet
 5. Jeg har slet ikke pakket noget som helst ud/frem endnu. Jeg skulle jo lige være færdig med alle gaverne.
  Jeg har ikke så mange nisser!
  Men du har en fantastisk tradition!! God idé! Den må der bygges på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bygger bare ;-)

   Kan du så komme i gang ;-) det er snart den 1. december ...

   Slet
 6. Hvor er det en sød tradition, som jeg tror jeg vil efterabe til mine børnebørn. Nu får de for andet år nisser af mig, når jeg kommer til jul. Det tror jeg så, at jeg vil fortsætte med fremover, så de også får Årets Nisse.
  Kan du huske hvem der hører til hvilket år uden at snyde?

  SvarSlet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad