søndag den 18. november 2012

Weekendens gøremål ...

I går var en off-day ... jeg havde fået mig en hovedpine, som ikke synes at slippe. Men der skulle jo handles uanset hovedpinen. Så jeg gjorde lidt mere ud af det ved at tage ud på torvet.

Torvet på Ingerslevs Boulevard er et marked udendørs to gange om ugen - onsdag og lørdag. Og Ellen - her kan man købe grønt enkeltvis. I går synes jeg dog, at markedet var en smule "tyndt", men de var begyndt at sælge diverse mos og gran. Der var som altid blomster, og jeg købte da også nogle roser - 40 stk samt nogle hvide pynteblomster - udover nogle pærer og æbler.

I dag ville jeg så også begynde bare en lille smule på julen ... der er jo ikke så lang tid til nu.
Så jeg lavede min egen gløgg ekstrakt.
Jeg havde jo købt æbler og pærer i går, så jeg gik også i gang med at lave chuckney med pære og safran. Plejesøn og Troldeungen var her, og de smagte den halvfærdige version. Troldeungen kunne ikke lide den - kræsne barn ... Plejesønnen synes, at den smagte godt. Men den blev endnu bedre, da den blev helt færdig. Gode råd var dyre, da jeg fandt ud af, at der ingen glas var til opbevaring af chuckneyen. Det blev løst ved af et rødkålsglas, som blev tømt.
 Men jeg var jo ikke færdig endnu, for jeg gik også i gang med at lave pate - når det skal siges til Troldenungen. Ifølge min terminologi er det sylte ...

Nu var det også sådan, at vi også skulle have noget at spise, så jeg lavede en honning marineret skinke. Det burde være en hamburgerryg, men jeg synes lige at kiloprisen var rigelig høj, så det blev en skinkesteg, som jeg havde.
Derudover lavede jeg så også lige fiskefrikadeller,

Så nu er der nok mad til et par dage i køleskabet, for der er rester.

Nu overvejer jeg at få klippet noget stof, men på den anden side så løber det jo ikke nogen steder.

Fortsat god søndag aften til jer

8 kommentarer:

 1. Skønne roser - og så hele 40 af dem!
  Chutney smager skønt, og det gør sylte ... ehhhe, pate ... også (den omskrivning bruger jeg også til de unge i min familie ;-)
  Gløggekstrakt har jeg ikke prøvet at lave, men sagkundskaben vil vide, at har man først prøvet det, får gløgg en helt anden betydning for en fremover. Det er sikkert rigtigt, for det samme gælder vel næsten for alt hjemmelavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er skønne ... og så til 50 kroner ;-)

   Det er så første gang jeg laver både chuckney og sylte ... og for den sags skyld også ekstrakt ;-) men jeg hyggede mig med det ... og det, jeg kunne smage nu, smagte super :)

   Slet
 2. Hold da op hvor var du aktiv og så med hovedpine.

  Der er ikke noget så godt som en hjemmelavet sylte. Det smager simpelthen så godt. Jeg er imponeret over, at du står og laver det til jeres lille familie, men selvfølgelig skal traditionerne holdes i hævd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde hovedpine i går, og i dag lurer den, men den er ikke dukket frem :)

   Jeg elsker faktisk at lave mad ... men det skal helst være specielt såsom kylling i salt eller en version af lasagne med pasta skruer. Og så eksperimenterer jeg en del ... hvad jeg så også gjorde i dag med chuckney - jeg havde nemlig ikke nogen eksakt opskrift :) jeg havde kun set det på tv ...

   Slet
 3. Skønne opskrifter - og sikke et flot billede af roser ;-) Jeg synes jeg har set det før!!
  Jeg må prøve mig frem med det der gule noget.
  Og så må du omgående fortælle mig hvorfor du kalder det chuckney.. Er det et andet ord for chutney eller er jeg bare gået glip af noget??

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vide, hvor du har set det billede af roserne ;-)

   Jeg har fået et "k" for meget på hjernen ... derfor ;-)

   Du prøver bare det der gule noget ... så må vi se om vi kommer frem til at det er jodt eller ej :)

   Slet
  2. JEG skal nok sige til om ChucKneyen smager jodt.. ;-)

   Slet
  3. :) det går åbenbart noget stærkt ind imellem :)

   Jeg synes den smager super ;-) og kan bruges til lyst kød og fisk :)

   Bortset fra Troldeungen ikke synes om den særlig meget ... Golferen gør ;-)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad