fredag den 29. juni 2012

En æra er slut ...

En æra er slut ...


For Troldeungen havde dimission fra folkeskolens 9. klasse i dag- altså han har gået på privatskole, men det er lidt ordkløveri. Det sidste halve år har han faktisk set frem til at sige farvel til denne skole.

For moderen var det lidt vemodigt, idet jeg har haft min "gang" på denne skole i 15 år som forældre. Først med Golferen og nu er det Troldeungen, som forlader "trygge rammer".

Men i realiteten har jeg haft min gang på denne skole i 19 år, for jeg er selv gammel elev på denne skole. Og i dag til dimissionen var der selvfølgelig også jubilærer til stede. Den ældste havde 72 års jubilæum. Næste år kan jeg så gå derud og fejre at jeg har host-host 30 års jubilæum.

Skolen har mange traditioner. Den årlige skolefest er altid med polonaise og forestilling med eleverne. Et år prøvede skolen at fravige denne tradition med polonaise, og der lød et rama skrig fra alle elever. Jeg kan også huske fra min tid på skolen, så var "tøf-tøf dansen" altså noget, vi så frem til. Når lindetræet (der er et kæmpe lindetræ i skolegården) springer ud, er der lindetræsfest. Juleafslutning er med hygge i klasserne, inden afgang til en kirke. 

Sommer afslutningen/Dimissionen er ingen undtagelse. 
Fanen bliver båret ind, skolens sang bliver sunget, musikalske indslag fra elever bliver spillet, taler fra rektor, Danmark nu blunder den lyse nat bliver sunget om end med meget lidt entusiasme afgangsbeviserne bliver overrakt. Slutterligt, lige inden fanen bæres ud, synges denne sang.Især sidste omkvæd bliver sunget med stor entusiasme.

Ellers er dagen blevet brugt til at sige farvel til forældre, jeg har kendt længe samt en frokost sammen med en lille del af forældrene. For Troldeungens vedkommende har den budt på frokost med klassen og pool. Nu er han og en klassekammerat på vej ud til fest ved en fra parallel klassen.

Og så tror jeg også der er blevet festet igennem, for der har været arrangeret "afsteds" fester siden fredag i sidste uge. Jeg tror, han skal sove i en uge nu ;-)

God weekend til alle ...

4 kommentarer:

 1. Det er underligt, når man går for sidste gang. Heldigvis er de unge som regel klar til det. Og så må vi andre jo prøve at vænne os til, at det nu er sådan.

  SvarSlet
  Svar
  1. De unge er så meget parat til at forlade skuden :)

   Og ja det er meget underligt ...

   Slet
 2. En milepæl. Næsten mere for dig end for din søn. Hvis hans børn kommer til at gå på den skole, vil han synes det samme som dig til den tid :-)
  Jeg kan godt forstå, at der farer en masse tanker genne hovedet på dig lige nu.

  PS: Det hedder altså dimission ;-)
  Dimension er noget med størrelsesforhold ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Ellen. Det er en milepæl - en af mange der er for de unge mennesker. Men de bliver jo ikke ved med at være små poder - heldigvis ;-) og de skal jo i gang med det de ønsker af uddannelse.

   Og du har ret :) stavefejlen er nu rettet ;-) tak

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad