torsdag den 13. december 2012

Bidrag ...

Ved skilsmisse, hvor der er børn indblandet, er det som regel normal praksis, at der er fælles forældremyndighed, men barnet har permanent adresse hos en af parterne. Den anden part skal så betale børne bidrag.

Teoretisk betyder det jo også, at alle beslutninger - store som små - angående dette barn, skal tages i fællesskab. At det så i praksis er næsten umuligt, da barnet har sin daglige gang hos den ene part.

Og så er der børne bidrag ... Den part, som ikke har barnet boende, har pligt til at bidrage til barnet i form af et månedligt beløb, og der er fastsat en minimum grænse fra statsforvaltningens side. Hvis modparten så tjener mere, kan der søges om forhøjet børnebidrag.

Alt dette er jeg og andre skilsmisse forældre jo klar over, og det kører jo - som regel - gnidningsfrit.

Men når nu Troldeungen skal på tur med klassen, synes jeg (og andre), at det kun er rimeligt, at faderen bidrager med et ekstra ordinært beløb, som jeg jo også nævnte kort i dette indlæg. Men hans far siger, han ikke har råd til det, fordi han har mange udgifter lige nu. Og faktisk er det hans gode ret at nægte at bidrage, fordi han jo betaler et månedlig beløb. Jeg har spurgt, og jeg har fået nej, så jeg gider/vil ikke bruge mere krudt på det.

Vi lever på sugelappen, for selvfølgelig skal han med på denne tur. Det drejer sig om oplevelsen og sammenhold i blandt klassekammerater.

Jeg mindes selv, hvordan det var at stå alene tilbage, fordi klassen skulle på tur til Berlin, og det var inden Berlin murens fald. Mine forældre havde været ansat indenfor forsvaret, og derudover kommer min mors familie fra Dresden - ikke den bedste kombination.

At jeg så ikke fatter faderen, for han kunne jo sige, at han lige pt. ikke kan betale noget, men at han vil betale noget til den 1. Det, ville jeg have synes, var i orden, for jeg ved godt, at december måned er en hård måned.

Men han får sig nok lidt af en overraskelse i det nye år, for jeg vil søge om forhøjet børne bidrag. Han har siden august 2011 været i arbejde og har en rimelig god løn, men han betaler kun minimums beløbet. Dette ændrer sig, for selv om jeg er kommet i en billigere lejlighed, og jeg ikke betaler til privat skole mere (mit valg), så synes jeg ikke, han bidrager særlig meget. Desuden kan han jo trække det fra i skat. Det bliver værre for ham i 2014, hvor han stadig skal betale bidrag, men hvor Troldeungen bliver 18 i januar. Der kommer det til at hedde uddannelsesbidrag, og det kan han ikke trække fra.8 kommentarer:

 1. Det er ikke nemt at være en skilsmissefamilie! Jeg synes - som skrevet i din tidligere post - også godt, at hans far kunne bidrage lidt ekstra til skituren. Det er fornuftigt, at du vil søge om forhøjet børnebidrag, og det kan du vel kun få medhold i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg kan sikkert få medhold i forhøjet børnebidrag, for han har en rimelig god stilling som ingeniør. Men han vil nok ikke give sig helt ...

   Slet
 2. åhh altså.. Var det ikke ham selv der smuttede? Hvad ligner det så at spille tøsefornærmet. Tåbelige lille mand.. Bliver bare så GAL altså!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det var ham, som meddelte, at han ville skilles, og der intet kunne laves om på den beslutning.

   Han har mistet føling med sine børn ... og er latterlig lille i mange andre sammenhænge.

   Jeg er/har i længere tid begyndt at tage ham med et gram salt og lader ham sejle i sin egen sø.

   Slet
 3. Helt ærligt.. Tror han virkelig man kan dække halvdelen af en 17 årigs udgifter med minimumsbidraget.. Det kan han ski ikke være bekendt overfor sin søn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork ja ... og så kan man jo stikke ham et par håndører ind imellem.

   Og som sagt ... han har ingen føling med, hvor meget det koster at have børn.

   Til gengæld "udnytter" børnene ham til at blive kørt rundt med, og Golferen får ham til at vaske alt hans tøj ;-)

   Slet
 4. Århhh, hvor har far det hårdt! Årrhhh, hvor er det synd for ham, at han skal betale HELE minimumsbidraget på godt 1000 kr om måneden, som han oven i købet ganske rigtigt kan trække fra i skat.
  Tror han, at december er billigere for dig end for ham?
  Hvad pokker tror han, det koster at have en 17-årig på kost? Og med ture med skolen og kammeraterne? Tøj?
  Ih hvor er det bare for nemt at vende ryggen til ansvaret.
  Nogle drenge får bare aldrig det hoved op fra under armen og på plads. Eller tænker han bare med det forkerte hoved (som vores svenske nabo engang udtrykte det)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig nemt at vende ryggen til ansvaret, men det mener han jo så ikke, han gør, for han ser jo børnene ... hmmm

   Hovedet på faderen har nok en gang været på plads ... men det var jo nok den gang jeg holdte det på plads for ham ;-)
   Lige nu har jeg (meget) indtryk af, at han tænker med den forkerte del af anatomien ... fred være med det ... så længe jeg er fri for ham ;-)

   Og ja han får fradrag på det han betaler om måneden ... men det er jo nok i hans øjne "håndører" ... derfor glæder jeg mig til den dag, han kommer til at betale uddannelsesbidrag, for det kan han nemlig ikke fratrække :) (onde mig)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad