tirsdag den 4. december 2012

Ønskes: Ro og ingen irritation ... Haves: 17-årig dreng ...

Er der nogen, som vil bytte?

Ønskes:  Ro og ingen irritation ...
Haves:   En 17- årig dreng/mand ...

Denne 17-årige dreng er som regel en dejlig dreng ... højere end sin mor og storebror og er lang og ranglet.

Men for tiden går han mig på nerverne. Han skal jo på studietur, og det kræver noget udstyr. Jeg har bedt ham om at finde ud af, hvad han kan få til billige penge på hans arbejdsplads. Men der er jo god tid, mener han ... det mener jeg så ikke.

I dag spørger jeg så, om han har undersøgt, hvad ski tøj vil koste. Og det havde han selvfølgelig ikke. "Mor, der er jo god tid ... " Jeg skumler og går ud. Han følger efter og siger, at han jo egentlig "kun" behøver en ny jakke, og der har han set nogle (hans udtryk) fede jakker - Peak Performance, og hvad det måtte koste. Det kunne jo også være julegave - altså en del af gaven. Mit svar er, at de jo ikke er egnet til at stå på ski, og derudover vil han så også mangle skibukser, og hvad disse ting egentlig koster?
"Øhh - det har jeg ikke lige tænkt på, men det kan jeg da finde ud af ..."
Jo tak min ven, det lyder som en fremragende ide ... altså at du begynder at bruge hovedet ...

En anden ting er ... vinterstøvler. Jeg har sagt, at han skal have vinterstøvler i år ... om så det bare er nogle billige nogle til kr. 100,00. Han skal ikke til Østrig i kondisko, for der har de altså mere sne, end vi har her i Danmark. Og så kommer vi ind på det med størrelser ... Troldeungen fortæller, at han bruger str. 44 - 44 1/2. Min konklusion er, at hvis jeg finder nogle billige nogle, så må det blive størrelse 45. "Nej mor - det kan det altså ikke være ... for ifølge dem på arbejdet er det vigtigt at have nogle støvler på, der passer en, når nu jeg skal have dem på hele dagen" Jeg tager en dyb indånding og prøver på bedste beskub at hidse mig bare en lille smule ned og siger: "Du får da skistøvler dernede ... disse støvler er til at have på på andre tidspunkter dernede"

Af en eller anden uforklarlig årsag var vi igennem ret mange emner i dag. Han nævnte, at han havde overvejet at skippe tysk, for han kunne ikke tale det og ville ikke til eksamen i det til sommer. Det ville han lige tale med studievejlederen om, hvortil jeg sagde, at det var en utrolig dårlig ide. Det var så ikke lige noget, jeg skulle bestemme, mente han. Her var det så lige, jeg meddelte ham, at såvidt jeg ved, så var han stadig under 18, og derfor var forældremyndigheden hos mig og hans far.

Argh .... hovedet må altså snart gerne ende på kroppen igen, for lige for tiden er det da godt nok under armen.

6 kommentarer:

 1. Ingen stress ingen jag.. Vi når det nok.. Lyder som den unge mands indstilning.. :-)
  Han kommer til at fryse på en skiferie, hvis ikke han har både jakke, bukser, støvler, hansdker, og nogle gode lande skiokker.. :-)
  Der er mange julegaveønker i sådan en tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER den unge mands indstilling :)

   Der er nemlig nogle rigtig gode ønsker i den tur ... bortset fra han ønsker sig bukser og sweatshirt

   Slet
 2. hehe, den alder kan jeg godt huske, jeg var parat til at forære dem væk, bare et års tid..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg bytter gerne :) så får jeg ham bare om et års tid ;-)

   Slet
 3. SUK altså..
  Håber snart du får hvad du ønsker dig.
  Alternativet er at lade ham klare det selv - lettere prædiket end gjort - og så lade ham slås med problemerne når det går op for ham at man fryser i kondisko i Østrig.. Eller hvis han vil læse til et eller andet hvor 60% af bøgerne er skrevet på tysk..

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er ved at "rette" sig :)

   Og hvis han fravælger tysk, SKAL han tage et andet sprog, når han kommer på HHx. Det bliver enten spansk eller fransk ;-)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad