fredag den 9. november 2012

Grød ...

Da børnene var små, fik de tit grød ... hirsegrød, majsgrød, havregrød og så videre.

Da de blev lidt større, sluttede den æra ligesom, for nu var de jo store og kunne spise "voksen" mad.

Undtagen en måned om året ... Så var det nemlig risengrød, der stod på programmet, og i nogen tilfælde også en nisseøl ...

Så jeg har stået mange gange og lavet risengrød ... og jeg har serveret det med kanel, sukker og syltet fersken (i ex-mandens familie var det ikke en smørklat men fersken)

Og på gården har nisserne lige før juleaften fået en skål risengrød ud i en af længerne ...

Men ... for der kommer nu et men ... jeg har aldrig og vil nok aldrig forstå denne hang til dette søde klistrede stads, som (næsten) alle elsker at spise. Jeg elsker den i hvert tilfælde ikke ... jeg laver den til mine drenge, og så spiser jeg hellere end gerne en rugbrød eller andet, bare jeg slipper.

Og så kommer vi jo til den anden del ... ris a la mande med kirsebærsovs. Ris a la mande er jo lavet på risengrød, og den bliver jo - i hvert tilfælde i min familie - serveret som dessert med mandelgave til. Kirsebærsovs bliver der også serveret til, og i min familie er den som regel varm. Nu er jeg jo så heller ikke ret vild med kirsebær, så det gør det heller ikke nemmere. Og til diverse julebuffet er der jo ligesom ris a la mande, som jeg så let og elefant går hen over ... Jeg spiser kun denne spise en gang om året -nemlig juleaften - og der skal så være jordbærgrød/sovs til.

Men så kommer den sjove part nu ... jeg elsker rissotto ...

2 kommentarer:

 1. Jeg holder meget af risalamande, men har det lige som dig med risengrød. Jeg lavede det til C, da hun var barn, for hun elskede det, men jeg har IKKE lavet det siden - undtagen altså juleaften, hvor der lige er kommet lidt vanille, mandler og fløde i ;-)
  Men Tove ... jordbærsovs til risalamande ... uha, det er ikke godt ...
  Og risotto er noget ganske andet, som slet ikke kan sammenlignes med risengrød ;-)
  Jeg holder meget af risotto, men har det meget, meget svært med almindelige, kogte ris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi .... Jeg har i rigtig mange år kun spist ris a la mande juleaften og kun til mandlen blev fundet ;-) og ja jeg er underlig :) kirsebærsovs er absolut ikke en hof ret så den skiftes meget hurtigt ud med jordbær .... Og jeg er ikke den eneste i familien - Daddy kan heller ikke lide kirsebærsovs ;-)

   Risotto kan - efter sigende - også laves på grødiris ;-) men jeg giver dig ret ... De tåler ingen sammenligning :)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad