torsdag den 23. februar 2012

Modul 11

Indenfor hvert modul i radiografuddannelsen er der specifikke mål og krav, vi skal nå på 10 uger.
Det siger sig selv, at vi selvfølgelig ikke kan nå at komme igennem det hele, men der må vælges ud af bestemte dele.

Det overordnede mål i modul 11 er kvalitet.
Altså hvordan bevarer vi den kvalitet der er og skal den evt. højnes.
Derudover skal vi også i praksis videreudvikle de evner, vi har tilegnet fra modul 10.

Kvalitet og kvalitetsudvikling kan jo være forskellig fra sygehus til sygehus, og derfor er der også blevet lavet standarder for så at sige alt. DDKS (Den Danske Kvalitets Modul) har lavet 104 standarder, som alle i sundhedssektoren skal gå ud fra. På den speciale afdeling som jeg er på er der hele 85 standarder de skal leve op til og i den specifikke gruppe jeg er i er der 45 standarder.
Ud fra disse standarder kan man så lave forskning, analyser mv på om et specifikt problem bliver behandlet godt. F.eks. det skriftlige materiale til patienten: er det fyldestgørende, hvis ikke hvad kan gøres bedre. Mundtlig kommunikation er den god, og hvis ikke hvad kan gøre bedre og mere effektiv.

Det havde vi undervisning i i dag, og det er faktisk ret spændende.

Men der er et problem.
Vi er mennesker og vi er ikke ens
Ergo kan en standard ikke være en standard, fordi vi ikke er ens.
Vores uddannelses ansvarlige var fyr og flamme, fordi det er rigtig, og hun synes at det kunne være interessant at tage fat i det enme. Det kunne være en ide til en bachelor opgave.

Men det bliver et spændende modul at komme i gang med, og jeg glæder mig.

4 kommentarer:

 1. Det er jo et interessant problem ... selvfølgelig er vi ikke ens, men derfor kan man godt både have og sætte arbejds- og andre standarder op - at de så bliver tolket og udført forskelligt (måske), er en helt anden ting.
  Jeg arbejder i en farmaceutisk virksomhed, og hvis ikke vi arbejdede efter helt faste standarder / retningslinjer, ville der nok komme nogle underlige produkter ud af det .-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fuldstændig rigtig, at der skal være standarder og retninglinier.

   Vi lever jo efter standarder og retningslinier både arbejdsmæssigt og privat. Der er dog nogen gange, hvor man bliver nød til at omgå reglen for at få det bedste resultat. ;-)

   Slet
 2. Hej Tove.

  Ja man må sige at det er lidt mere man skal igennem som radiograf-aspirant end da jeg i det forrige årtusinde var i såkaldt mesterlære, hvor vi endda var så heldige at få løn under uddannelsen.

  Men når alt kommer til alt er jeg sikker på du nok skal komme helskindet igennem.

  Fin blog iøvrigt.

  Du er velkommen til at besøge min blog også. Det er jo rart at have et sted hvor man kan rase ud over de ting der giver de grå hår vækstgrundlag og dele de gode oplevelser.

  http://superradiografen.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja radiograf uddannelsen er noget helt andet idag, end den var da du blev udlært ;-) og den har jo også forandret sig endnu mere indenfor de sidste 3-4 år, fordi det ikke hedder semester mere men moduler.

   Jeg synes jo selv, det er spændende men det er hårdt, fordi det er så komprimeret. Men jeg håber og regner selvfølgelig med at jeg kommer helskindet igennem :)

   Tak for rosen mht bloggen, og jeg har også besøgt din blog og er tilmeldt.

   God weekend

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad