torsdag den 9. februar 2012

Børn og skilsmisse

Jeg er selv skilsmissebarn, og jeg ved derfor, hvor hårdt det er for et barn at "miste" en forældre.

Derfor har jeg altid ment, at skilsmisser faktisk er værre for børn over en vis alder end for voksne. 
Forstået på den måde, at når børn bliver beviste om, at de mangler en i dagligdagen. 
Forstået på den måde, at børnene bliver en del af den "krig", der er imellem de voksne.
Forstået på den måde, børnene opfatter dagligdagen.

Der er selvfølgelig mange "lykkelige" skilsmisser, hvor forældrene finder ud af det sammen, så det rammer børn mindst muligt. Jeg oplevede selv, at mine forældres skilsmisse var en lykkelig en. Min mor sørgede altid for, at jeg stadig havde kontakt til min far, selv om han ikke boede i landet. Han valgte at komme hjem til Danmark, fordi han bl.a. savnede mig og min mor. (Mine forældre blev gift igen, da jeg var 16 år)

Jeg opfatter min egen skilsmisse fra mine børns far som værende lykkelig.
Det gør jeg, fordi jeg altid har sat en ære i ikke at diskutere med deres far foran dem efter skilsmissen.
Jeg har aldrig talt ondt om deres far.
Når de er hos deres far, spørger jeg til, om de har haft det godt.
Krydsforhør er i min opfattelse et no-go, og det er fordi, barnet kan opfatte det negativt.
De er velkommen til at fortælle mig, hvad de har oplevet, men jeg sætter ikke ? eller krydsforhører dem.

Jeg har set andre "lykkelige" skilsmisser, men jeg har også set "dårlige" skilsmisser.
Desværre er det jo også dem, man hører mest om.

Hvad mener du?
Kan man blive skilt uden, at det rammer børn?

5 kommentarer:

 1. Nej.

  Det vil altid ramme på én eller anden måde.

  Jeg var 14 da mine forældre blev skilt, og opfattede det som en kæmpe lettelse. Men derfor havde jeg stadig dårlig samvittighed overfor min far, fordi jeg valgte at bo hos min mor.

  Dét synes jeg så måske var en fejl. At jeg selv skulle vælge. Havde de taget beslutningen, så havde mange ting været nemmere. Men det er så nemt at være bagklog - især på sine forældres vegne ;-)

  SvarSlet
 2. Du har ret June. Det vil altid ramme på en eller anden måde.

  Og du kan have ret i, at dine forældre skulle have hjulpet dig til at tage en beslutning, om hvor du skulle bo. Så var du måske sluppet for den dårlige samvittighed.

  Faktisk har jeg tænkt lidt over det med, at barnet vælger, hvor det vil bo.
  Da jeg blev skilt, kunne både yngste og ældste søn jo selv vælge hvor de ville bo. Men alligevel blev det "dikteret" at de skulle bo hos mig. Men de har så altid fået at vide, at de er mere end velkommen til at være hos deres far.

  SvarSlet
 3. Dr. Agbazara er en stor mand,denne læge hjælpe mig med at bringe tilbage til min kæreste, der bryder op med mig for et år siden med hans kraftfuld spell casting og i dag er hun tilbage tigger om at acceptere hende tilbage. så hvis du har brug for hans hjælp i et forhold eller ægteskab problemer kan kontakte ham på e-mail: ( agbazara@gmail.com ) eller WhatsApp ( +2348104102662 ). Og få løse dit problem som mig.

  SvarSlet
 4. Mit navn er Eva Hovmand Skjøtt, jeg har været gift i over 6 år, og det var forfærdeligt, fordi min mand virkelig snydt på mig og ledte efter en skilsmisse, vi brød sammen for et år siden og vi kom tilbage efter så mange behageligheder for dejlig kærlighed gaver. Jeg elsker min mand så meget, at der ikke er nogen time på dagen, hvor jeg ikke tænker på ham, han er en verden for mig, jeg værdsætter ham på samme måde. være så jeg ikke kan gøre noget for at skade ham eller få ham til at føle sig trist. Jeg stødte på en blog-blog Et vidnesbyrd kaldet "Osawe jennifer" på Internettet, hvordan han gendannede den store nedtrængte storpræstinde i medgiftens tempel, hendes eks-mand derhjemme efter 3 dage med kærlighedsformularer. Jeg har læst så mange forskellige postkommentarer om forundrede store kræfter har hjulpet mennesker over hele verden, uanset afstanden, de har bragt ex-kærlighed og hjulpet med at løse skilsmissen, og separate beretninger kom ud af kærlighed og skabte mennesker glade i forholdet. Jeg skal være 100% sikker, så jeg prøvede og sendte en kontaktmeddelelse til doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og han svarede straks, og jeg fortalte ham min historie, og han gav mig kun 2 dage til at fortolke natten den hun var tilbage og bad om tilgivelse, hvor vidunderligt og pålideligt hans arbejde var. Hvis nogen har lignende problemer, bedes du kontakte ham på hans e-mail.

  SvarSlet
 5. Min mann og jeg har vært gift i omtrent syv år nå. Vi var lykkelig gift med to barn, for den siste måneden begynte jeg nå å merke litt merkelig oppførsel fra ham og noen uker senere fant jeg ut at mannen min ser noen. Han begynte å komme sent hjem fra jobb, han bryr meg nesten ikke om meg eller barna lenger. Noen ganger drar han ut og kommer ikke en gang hjem igjen i ca 2-3 dager. Jeg gjorde alt jeg kunne for å rette opp dette problemet, men alt var forgjeves, jeg ble veldig bekymret og trengte hjelp Da jeg surfe på Internett en dag kom jeg over en webside som antydet at Dr. Igbinovia kan hjelpe med å løse ekteskapelige problemer, gjenopprette ødelagte forhold og så videre, så jeg følte at jeg skulle prøve ham, så jeg tok kontakt med ham, og han gjorde en trylleformel for meg bare to dager min mann kom til meg og ba om unnskyldning for de gale han gjorde og lover å aldri gjøre det igjen siden da alt har gjort kom tilbake til det normale. Jeg og familien bor lykkelig sammen igjen .. Takk til Dr. Igbinovia. Hvis du trenger en stavebeslag som kan kaste en spell som virkelig fungerer, foreslår jeg at du kontakter ham. Han vil ikke skuffe deg. Dette er e-posten hans: doctorigbinovia93@gmail.com eller WhatsApp / viber +2348144480786 ta ting for gitt og det vil bli tatt fra deg

  SvarSlet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad