fredag den 8. juni 2012

Navneforandring ...

Jeg har længe gået og tumlet med at skifte navn ...
Ja altså ikke fornavn, men mit efternavn ...

Længe har der været spekulationer om jeg skulle gøre det eller ej, og en af grundene til, jeg ikke har gjort det indtil nu, har faktisk været på grund af Troldeungen og Golferen.

Men i kræft af jeg er i gang med en uddannelse indenfor sundhedsvæsenet, hvor ex-mandens tante-faster-moster-noget er/har været sygeplejerske, får jeg tit spørgsmålet ... Jamen så må du jo kende .... Øh nej det gør jeg så ikke for navnet tilhører faktisk ex-manden og han har ingen kontakt til tante-faster-moster-noget ... Og så går konversationen ligesom i stå.


Så den eneste relation jeg har til mit efternavn, er mine drenge ... og efternavnet er så specielt, at jeg altid skal stave det for kong hans det er så hvad det er, men det er et jeg har giftet mig til, og jeg har jo ligesom "børstet" alt andet ex-agtigt af mig - selvfølgelig med undtagelse af Troldeungen og Golferen for dem vil jeg aldrig kunne finde på at børste af mig ...

Jeg har nævnt det før for Daddy, hvor han spurgte mig, hvad jeg så ville hedde? Jamen så ville jeg tilbage til mit fødenavn, hvad han egentlig synes var fint nok, men hvorfor så ikke "bare" slette mit efternavn og så bruge mit mellemnavn, som er af tysk afstamning og fra min mors side.

Det har jeg så tænkt over et stykke tid, og nu har jeg taget beslutningen ...
Jeg fortalte det til Daddy først, som synes det var en god ide, og om vi ikke skulle fortælle det til Rengøringskonen med det samme. Konversationen var nogenlunde sådan her ...

Daddy: Din datter har noget at fortælle dig ...
Rengøringskonen: Nå hvad er det ... (sådan lidt forbeholdent og lidt mistroisk)
Jeg: Jeg har besluttet at tage navneforandring ...
Rengøringskonen: Okay ... til hvad ... (stadig lidt forbeholdent og lidt mistroisk)
Jeg: Ja jeg vil sløjfe mit efternavn og bruge mit mellemnavn i stedet ...
Rengøringskonen griner: Jeg troede lige at du ville skifte fornavn ... (længere historie men da jeg skulle døbes og konfirmeres, spurgte jeg om jeg så måtte ændre mit fornavn, hvad jeg gerne måtte men ikke gjorde) ... men jeg synes det er helt fint og det er ok med mig ...
Jeg: Men nu er navnet lidt specielt, så jeg skal nok have fat i kirkegårdskontoret ...
Rengøringskonen går på nettet og siger: Nej det tror og mener jeg ikke ... så du søger bare om det ...

Vi snakker lidt videre om det, og jeg fortæller, at jeg rent faktisk har tænkt mig at tilføje et navn, nemlig Daddys mellemnavn, som begge mine drenge har, som et mellemnavn.

Og i dag har jeg rent faktisk gjort alvor af min beslutning ...
Nu har jeg ansøgt og betalt for navneændringen ...

Så nu venter jeg bare på at få officielle papirer på mine nye navne ...
4 kommentarer:

 1. Tillykke med beslutningen!
  Det føles godt! (jeg skiftede selv fornavn da jeg var 15)
  Dejligt at det nu er igang!
  Håber det så var det rigtige jeg skrev på pakken ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig skønt at få den taget :) og skønt at det er sat i værk ...

   Altså nu "hopper" det offentlige ikke i to huller på en gang, så der går nok noget tid inden navnet træder i kræft ;-) så jeg er sikker på at pakken nok skal komme til den rette modtager ;-)

   Slet
 2. Haha - den kender jeg li'som fra mig selv ... og jeg tror du har truffet den helt rigtige beslutning.
  Jeg giftede mig til et meget specielt og beskyttet efternavn, som min datter selvfølgelig også fik ved dåben. Jeg gik fra hendes far, da hun var ½ år og var alene med hende, til hun var 10 år, hvor John kom ind i billedet.
  Da vi havde boet sammen et års tid, spurgte Charlotte John: "Sig mig engang ... kunne du ikke tage og gifte dig med min mor, så jeg kan slippe for at hedde Xxxxx?"
  "Øhhhh ... vil du da hellere hedde Nielsen?" - det ville hun, så vi fik (også) skiftet Cs efternavn, da John og jeg blev gift.
  C har aldrig 'villet' sin far, skylder vi vist lige at sige. Hun så ham mindst muligt, og så snart hun kunne bestemme selv som 18-årig, nægtede hun nogensinde at have mere med ham at gøre.
  Det var en lang historie, men sådan har vi jo hver vores motiver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det en skøn historie, Ellen :)

   Og det er den rigtige beslutning for mig - især når jeg siden skilsmissen har tænkt over at få det udskiftet ;-) men ungerne er så store nu, så det er jo lige meget :)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad