lørdag den 16. marts 2013

Intolerent eller ej ???

Jeg sad og blev opdateret på facebook ... for det at være på facebook var ikke lige med i tidsplanen, når en opgave skal skrives på 12.000 tegn max. Så det har kun været til hus behov eller noget.

Normalt vil jeg ikke skrive om politik eller holdninger på denne blog, men dette indlæg er et udtryk for min mening og egenlig også forargelse.

Nå men en eller anden havde lagt et billede ind med nogle spydige kommentarer ind ... og så blev jeg da en smule nysgerrig for at se, hvordan i alverden disse kommentarer var opstået.

Det viste sig så, at Marie Krarup (DF) havde lagt et link ind til en artikel, hun havde skrevet. Fred være med at hun har den holdning til indvandring, hun har. Vi har alle en mening, og det skal vi have lov til at have.

Der, hvor kæden sprang et tak over, er, hvor en kvinde/pige med tørklæde siger, at det er utrolig svært for hende at få et arbejde, fordi hun har tørklæde på. Marie Krarups kommentar var, at så måtte hun tage det af, hvis hun skulle holde op med at "spille" offer ...

Så er det så jeg tænker: Hvad så med de kvinder/piger, som går rundt med tørklæde på hovedet, fordi de måske har været igennem sygdom, har en dårlig hår dag eller bare er glad for at gå med tørklæde? For det behøver jo ikke at være af religiøse grunde, de har tørklæde på ...

Kæden begynder så at springe helt af, da jeg så læser kommentarerne på denne artikel for en tillader sig at stille et spørgsmål til denne artikel, og straks begynder en hetz imod denne person bare, fordi han har et andet etnisk navn end dansk. Manden svarer nu godt for sig i en sober tone og angriber ikke nogen, men på et tidspunkt "trækker han stikket", for som han siger, kommer der ikke noget konstruktivt ud af denne "diskussion".

Jeg formår at læse alle kommentarer, men jo længere jeg kommer i denne kommentar liste, jo mere chokeret og forarget bliver mig.

Er vi virkelig så intolerente, at vi ikke vil tillade andre mennesker med etnisk baggrund til at bo i Danmark? Er vi virkelig så "Det er mit - du må ikke få det"? Kan vi virkelig ikke acceptere hinanden?

Jeg har altid sagt: "Skik følge ... eller land fly".
Når det så er sagt, er jeg udemærket klar over, at mange indvandrere måske ikke har oplevet den vestlige verdens velstand med videre, og derfor lever videre med deres kulturer og traditioner på trods af, de lever i et andet land. De opdrager deres børn med deres kultur og traditioner, samtidig med børnene vokser op med danske traditioner og velstand. Der er ikke noget at sige til, at de børn måske har svært ved at finde sig til rette, for de skal tilfredsstille deres forældres traditioner og kultur,  samtidig med de skal finde deres ståsted i Danmark.

Men så meget anderledes er det altså ikke, når danskere bosætter sig i udlandet. For de kan også finde på at bosætte sig i danske kvarterer. Netop fordi de er i et fremmed land, vil de også gerne holde deres traditioner og kultur i live.

Jeg har også boet i udlandet sammen med mine forældre ... Vi tilpassede os den kultur, vi nu boede i samtidig med vi havde nogle traditioner af vores egne - specielt jul.

Der går altså ingen skår af os ved at sige:
"Hør her ... vi bor i Danmark og vi har nogle traditioner, vi holder rigtig meget af, derfor vil det være rigtig godt at du/I respekterede dem ... for det betyder ikke, at vi også gerne vil se og høre om jeres traditioner ..."

Det er så min mening på en lørdag, hvor det udenfor sner ... igen.6 kommentarer:

 1. Jeg tænker tit, at vi i virkeligheden kunne lære rigtig meget af hinanden, hvis der ikke var så meget dem og os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne ... jeg giver dig fuldstændig ret :)

   Slet
 2. Jeg fulgte din links og læste med på kommentarerne - og jeg græmmes og bliver i den grad flov over at være dansker. Debatniveauet er så lavt og usselt og de mennesker forekommer mig at være dumme, grænsende til det debile.

  Faktisk har jeg det tit sådan med Facebook-debatter, at jeg ikke kan holde det ud. Det er når hr. og fru Danmark virkelig folder sig ud og det grænser til det pinlige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt går jeg aldrig ind på sådanne facebook-debatter, fordi jeg synes, de er/kan være lavt og ussel.

   Men lige netop denne gik jeg ind på og jeg var som sagt chokeret og vred over, at nogle af disse mennesker ikke kunne se ud over deres egen næsetip.

   Slet
 3. Det er bagsiden af anonymitets-internetmedaljen. Feje mennesker kan svine andre til på det skrækkeligste, så længe de tror, de mener sig anonyme - hvilket de selvfølgelig også er, fordi det kræver lidt mere end de fleste ved, hvis de skal afsløres.
  Hvis man vil ud med sin mening, må man kunne stå ved den ... jeg er startet i det små ved ikke at acceptere anonyme kommentarer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret ... desværre.

   Det synes jeg er fornuftigt Ellen ;-)

   Slet

Hvis du skriver en kommentar, bliver jeg glad